جستجو

تبلیغات



آبگیری شکر با سولفوریک اسید

    یکی از آزمایش های نمایشی وجالب شیمی واکنش سولفوریک اسید با شکر می‌باشد.. این واکنش دهیدراته کردن(آب‌گیری) شکر توسط سولفوریک اسید است.

    آزمایش بسیار ساده است .کافی است کمی شکر را در یک بشر بریزید وسپس به آن اندکی سولفوریک اسید غلیظ بیفزایید البته می توانید کمی آب نیز به شکر بیفزایید یا به عبارتی از محلول خیلی غلیظ آن استفاده کنید.سولفوریک اسید در مدت زمان بسیار کوتاهی طی یک واکنش به شدت گرما زا  شکر را دهیدراته می کند. که نتیجه‌ی آن گرما ،بخار آب  وبخاری از اکسیدهای گوگرد است. جدا از بوی  گوگرد بوهایی شبیه به کارامل نیز استشمام می کنید. نهایتا شکر سفید به شکل استوانه ی سیاه رنگ از کربن به خارج از بشر فوران می کند.

     

    شکر یک کربوهیدارت است که وقتی آب ازمولکول آن حذف شود فقط کربن می ماند .این واکنش از دسته واکنش های حذفی است

    هنگام آزمایش ،نکان ایمنی را حتما رعایت کنید هنگام کار با سولفوریک اسید غلیظ دستکش وعینک ایمنی  را فراموش نکنید. ومسلما اگه آزمایش زیر هود انجام شود خیلی بهتر خواهد بود.

     

    C12H22O11+H2SO4→12C+11H2Oمخلوطی از آب و اسید+


    این مطلب تا کنون 49 بار بازدید شده است.
    ارسال شده در تاریخ جمعه 5 تير 1394
    منبع
    برچسب ها : اسید ,سولفوریک ,واکنش ,آزمایش ,غلیظ ,سولفوریک اسید ,اسید غلیظ ,
    آبگیری شکر با سولفوریک اسید

تبلیغات


    تبلیغات شما در این قسمت

پربازدیدترین مطالب

آمار امروز جمعه 4 فروردين 1396

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده

تگ های برتر